Over Mieke

Ik ben geboren op 15 april 1956 te Bornem en bracht mijn jeugd door in de deelgemeente van Bornem - Wintam.

Na mijn middelbare school te Willebroek studeerde ik  verpleegkunde in  Mechelen en Leuven.

Na mijn studie verpleegkunde ging werken in Nederland als psychiatrisch verpleegkundige.  Volgde de creatieve opleiding Mikojel te Sittard en een cursus "Creatieve handvaardigheden" in Heerlen. Na mijn terugkeer in  België, startte ik in 1999 met een opleiding schilderskunst aan de academie van Werchter met als docente Annemie Verbeeck. Na vijf jaar,  de vervolgopleiding aan de academie in Leuven.  In 2019 volgde ik een tweejarige specialisatie schilderkunst aan de academie van Herentals met als docent Tom Liekens. 

  

Mieke in atelier

Sinds 2007 schilder ik in mijn eigen atelier.

Ik nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen. Sinds mijn afstuderen aan de academie tracht ik om de twee à drie jaar een tentoonstelling, met nieuw werk te presenteren.  Ondertussen exposeer ik mijn werk op verschillende locaties en neem deel aan diverse initiatieven.

Ik word vooral geïnspireerd door de poëzie van kleur en door de natuur: water, de zee, bloemen en planten. Vooral intense kleuren en vormen,  verleiding om te zoeken naar een evenwicht van warmte en aanwezigheid. Ook het materiaal op zich, linnen doek en olieverf, zijn me dierbaar.

Volgende meesters in het bijzonder inspireren me : Georgia O’Keeffe, Leon Spilliaert, Frida   Kahlo, Henry Matisse, Paul Cézanne en Rik Wouters.


Mieke overleed op 21 augustus 2024  na een lange strijd tegen kanker. 


Een kunstwerk lenen? Wie wil, kan een kunstwerk lenen voor een aantal maanden tot max. één jaar. Wie daarvoor interesse heeft, kan met mij contact opnemen met haar man.  Via de link hieronder. 


Voor contact klik op de link : mieke.coeckelbergh  of klik op de afbeelding