Over Mieke

Ik ben geboren op 15 april 1956 te Bornem en bracht mijn jeugd door in de deelgemeente van Bornem - Wintam.

Na mijn middelbare school te Willebroek studeerde ik  in  Mechelen en Leuven verpleegkunde.

Hierna   vertrok ik naar Nederland, waar ik werkte als psychiatrisch verpleegkundige, ondertussen  volgde ik er een creatieve opleiding Mikojel te Sittard en   een cursus "Creatieve handvaardigheden" in Heerlen. Na mijn terugkeer in  België, startte ik in 1999 met een opleiding schilderskunst aan de academie van Werchter. Na vijf jaar,  de vervolgopleiding aan de academie in Leuven.

Sinds 2007 schilder ik in mijn eigen atelier.  

Mieke in atelier


Ik nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen. Sinds mijn afstuderen aan de academie tracht ik om de twee à drie jaar een tentoonstelling, met nieuw werk te presenteren.   Ondertussen exposeer   ik mijn werk op verschillende locaties en neem deel aan diverse initiatieven.

Ik word vooral geïnspireerd door de poëzie van kleur en door de natuur: water, de zee, bloemen en planten. Vooral intense kleuren en vormen,  verleiding om te zoeken naar een evenwicht van warmte en aanwezigheid. Ook het materiaal op zich, linnen doek en olieverf, zijn me dierbaar.

Volgende meesters in het bijzonder inspireren me : Georgia O’Keeffe, Leon Spilliaert, Frida   Kahlo, Henry Matisse en Rik Wouters.

Een kunstwerk lenen? Wie wil, kan een kunstwerk lenen voor een aantal maanden tot max één jaar. Wie daarvoor interesse heeft, kan met mij contact opnemen.


Voor contact klik op de link : mieke.coeckelbergh  of klik op de afbeelding